JellyPages.com

Friday, 8 November 2013

Sekolah SeBAGai Form4 :)

Salam Satu Malaysia :DDD,
Sekian lama laman nih x di update... >>>> Final Semester Sem2
Akhirnya dpt gak aq hadap balik hhe...

Sedar x sedar, Sesi persekolahan tahun 2013 da sampai ke penghujungnya.... Rase macam baru je lagi nangis2 ngn member time abes KIKS kat MRSM P.Salak aritu... Tau2 da kene jwab Final Exam Sem2 pastu balik rumah...

Sepanjang tahun 2013, macam2 berlaku dlm hidup ni....
Dari Perpisahan yang menyedihkan kat P.Salak ke Pertemuan di Jasin... Semuanya ketentuan Allah S.W.T...
2013 diwarnai pelbagai warna-warni kehidupan... Secara keseluruhan, tahun nih banyak perubahan dlm idop aq hhe...


Kenangan terakhir bersama Klaz C :)



Setiap perkara yg berlaku ada Hikmahnya...

KELAS 415 :D

Aq beruntung sebab satu kelas ngn Muin n Zouls hho... xdela Awkward sangat dlm kelas awal2 hhe...
Cepat je mase berlalu... Next Year da SPM LOL!!

LEGEND FAIZ, memori terakhir bersama bola sepak hha


Nak x nak, Hidup mesti diteruskan :)....

First time pergi Kebangsaan hhe... Wakil Melaka
So tahun berfoya-foya da abes... Cukup la main2 tahun nih...

Saturday, 21 September 2013

Hari Anugerah...

Assalamualaikum,
Baru2 nih, Classmate aq dapat balik sebab ade Hari Anugerah PMR dekat skola lame die... Bile dengar pasal Hari Anugerah nih, Aq pon terpikir,  "Eh, last aq ade Hari Anugerah bile ek??"... Seingat aq, Last aq sambut Hari Anugerah nih time Form2 dulu...

Tu pon time awal tahun, dapat Anugerah Pengetua hhe...
Sejak masuk MRSM,  Jarang dapat sambut Hari Anugerah nih... MRSM x mcm skola biase, tiap2 hujung tahun ade Hari Anugerah Kecemerlangan... Rindu gak rase nak naik pentas n salam tngan pengetua ngn muke bangge XD...
Tapi apekan daye, Aku bukanlah 'Top Scorer' dalam batch aku... So bile member2 yg bijak2 belake nih amek aq pon senyum sorg2 jea hhe...

Tapi yang buat aku Tertanya-tanya nih, asal MRSM aku xdak buat Hari Anugerah PMR macam MRSM lain ek??
Jelez giler kot ngn member2 yang dapat balik MRSM lame utk Hari Anugerah masing2... Muke happy je bile balik MRSM TGB...

Aq bukannye nak ape... Cume nk balik jumpe member2 kt MRSM lame sebab utame, bab hadiah2 nih x kisah sngt pon... Nak dijadikan
alasan untuk lawat MRSM time Lower Form dulu... Kalau lawat mse cuti skola pon xde org, so biasenye Hari Anugerah dapatla jumpe sume member2 nih...

Jujur r... Terase gak an, Hantar Emel pon x dilayan langsung... membuatkan aku terpikir,
"Memang dah xnk sangat er tngok muke ktorg yg dah pindah nih??"

Last2 ktorg yg kat sini terpakse akur n lupekan hajat ktorg utk lawat MRSM lame n teruskan kehidupan :)
Aku anggap nih dugaan biase kehidupan hha, Tak tipu weyh, Serius jelez ngn member yg dpt lawat MRSM lame...

Sunday, 15 September 2013

Selipar n Sandelku diminati ramai:D

Assalamualaikum kpd semua diluar sana :D.... Kali ni aq nk story pasal perkara yang aq rse aq akan ingat sampai mati InsyaAllah hhe... bnde ni berlaku sejak aq masuk MR*M **B *Sekolah no.1 Malaysia weyh!!... Aq ingatkan masuk situ, amanla sket idop aq nih,Maklumlah skola dak2 pandaikan... rupenye sangkaan aq meleset abes...

Dah 4-5 kali bnde nih jadi sejak aq daftar kt sekolah tu,

Peristiwa Pertama..
Aq ingat lagi, aritu, hari Jumaat... So mcm umat islam lain lepas abes skola sesi pagi balik partisyen pastu cepat2 siap ready utk solat Jumaat... Sarung selipar fipper pasar malam aq, terus gerak Masjid Simpang Kerayong...

Lebeh kurg cenggini la selipar aq tu...


Abes solat, duduk jap tunggu pintu 'clear' cuz ramai sngt berebut nk keluar...10 minit kendian aq keluar n tngok... tempat org susun selipar da abes licin... "Pui, insan kudus mne lak rembat selipar aq nih??"
las2 aq balik kaki ayam sampai skola hha.....

Peristiwa kedua,
Haritu hari ahad... petang tu tetibe aq rse malas nk riadah*bajet aq riadah selalu jer lol... so aq dok bilik sembang2 ngn member se-x riadah, aq tekad nk g surau awal aritu... pukul 6.50 da siap bju melayu ber-seluar slack hitam :))... capai selipar jepun 'gangnam style' kaler biru, terus gerak ke ds utk mkn malam...

sme cam ni tapi xde platform menari yg
petak2 tu...

Abes makan, cepat2 ke surau n taruk selipar ni kt rak yg tengah... tanpe syak wasangke aq amek wuduk terus dok dalam surau sampai abes isya'... time nk keluar dari surau, aq rabe2 la rak selipar tadi*gelap lighting x brape ok sngt... rabe2 xde... "?? ! Ah sudah... ilang lagi er??"... bak keluar phone suloh torchlight... 
Jeng-jeng... lgi skali selipar aq lesap... member kt seblah,"Sabar la Lan... hidup ni bnyak dugaan"... aq pon akur, xde gune carut... bukan bole jumpe pon.... Tetibe aritu aq jumpe seblah jea, kt blok lain... LOL 

 Next....
Aq x ingat ari ape, tapi time tu aq baru je dpt selipar nih... mak aq baru belikan weekend tu... selipar jamban bubble kaler pink... FYI, aq x jambu... just nasib lupe nk ckp nk kaler ape...

Petang tu da la penat pi maen badminton then kene susun meja*Form5 gune dewan utk exam... Badminton lak court die sume dalam dewan... tapi sebab minat punye pasal aq ngn member2 sanggup ber-gadai tenaga... Ceh, padahal aq alihkan brape je hha xP... tapi serius aq x tipu, petang tu mmg penat r maen... brape set ntah ktorg maen time tu... So aq balik asrama ngn harapan nk mandi lame2, tetibe selipar aq xde plak kt 'toilet' punye pintu tu... aq lepak jap mne tau ade member pinjam er kan... dekat doploh minit tunggu xde gak.. aq msok laung,"Weyh! spe pakai slipar aq??"... xde reply...

Aq laung lagi,"Come on laaaaa... aq nk mandi gaaaaakkkk!!!!"... lgi skali xde reply... nk buat cmne, aq pon tunggu ler sampai sume member abes mandi... sume da kluar, aq usha lgi skali tmpt slipar tu... Hampas!! baru aq sedar, aq xkn jumpe lagi slipar aq tuh.... :((

Peristiwa ke-4...
Jadi hari Jumaat gak... mcm biase, g solat ngn member kt Masjid Simpang Kerayong... tapi hari ni keluar lambat dari biase, aq dok dengar usrah ngn member2 yg biase stay lepas solat Jumaat*sblom2 nih bukan aq xnk dengar, x perasan xP kehkeh... punye la best sampai x perasaan da hampir setengah jam gak, aq pon minx diri dulu sebab teringat form4 ade kelas bio petang tu... aq pi kt tempat susun selipar ade sepasang sandel jer tinggal... tu pon kaler laen... sandel aq? ntah, tmpat yg aq taruk tadi da licin... Baru nak carut, sekali aku nmpak, Pres Badar time tu pon kongsi selipar ngn org seblah die tapi die senyum je... Terus hilang niat nk mencarut tu... Ripenya bukan aq sorg je mangse aritu...

Pui aq pon gerak slow2 ke arah sandel yg ditinggalkan tu... dari jauh nmpk ok, sampai2 seblah laen,seblah laen... bapaklaaa.... Kejam siott orang2 jasin... at least klu rembat sandel aq tu, tinggalkan la yg elok2 sket iye dak?... saiz pon laen2... Haish... apekan daye, Aq sarung sandel tu terus gerak balik... Sandel yg kne rembat tu da ler aq bwk g umrah aritu... terase gak kehilangannyaaaa... Sayu je hati balik skola...

ke-5...
Nih baru jadi minggu lepas... Time minggu exam UPSS2... pon jadi kt surau gak... mcm biase, aq dtg surau utk maghrib n isya'... lepas isya' keluar2 da xde... Da la baru beli seminggu, da kne tibai ngn org... memang depress abes la malam tu... esok pagi exam bio, org lain study aq lak hulu-hilir cari sandel...

Mmg x pikir bnyak da time tu... Malam tu aq n Adli*baru dilantik jadi Biro Putera, pi cari sandel aq... 20 minit nk abes prep baru aq bukak buku bio... time tu aq scan je, masuk x masuk laen citer... Abes prep,supper then balik asrama... Tetibe aq dengar suare Adli panggil... Dia da jumpe sandel aq, LOL da la jumpe kt blok dia sendiri hha...*yang aq peliknye, sandel aq tu da diconteng ngn nme aq bnyak2 takut kne curi lagi punye hal, pon kene amek gak...
Alhamdulillah lega hati :D... esok aq dapat jawab bio, tapi x target A la...

******************************

Sejak tu setiap kali g tmpt public, aq letak seblah tmpt laen seblah tmpt laen hhe..
Nih semua Ujian dari-Nya...
Aq rse Allah nk tngok ape reaksi aq setiap kali jadi cmni...
Surah Al-Baqarah ayat 286 maksudnya:

"Allah tidak memberati seseorang melainkan 
apa yang terdaya olehnya"

Bila jadi bnde2 cmni, memang sakit hati tpi....
bnde camnila yang aq akan ingat nanti :))...
Apapepon sabar je la... ni sume Dugaan dalam mengharungi kehidupan:)
Yang kt luar sane, bile jadi bnde2 yg serupa mcm kes aq nih,
Ingat2 la Tuhan ok :D...

Saturday, 14 September 2013

Malaysia MENANG Weyh!!!

Tahniah diucapkan kepada Skuad Harimau Muda XDDDDDDD....

Bangge seyh jadi rakyat Malaysia nih!!

Ni baru Coach TerBAek!!!

Malaysia membenam Myanmar 2-0 hasil jaringan 
Rozaimi dan Junior XDDDDDD

TerBAek bhai kapten kita Irfan Fazail sepanjang pesta bola kali ni...


 Malaysian striker A. Thamil Arasu (centre) in action against four Myanmar defenders during the final of the Merdeka Tournament at the Darul Makmur Stadium in Kuantan on Saturday. — S.S. KANESAN / The Star
Thamil Arasu semangat main :D...
jarang kot nmpak die maen semangat nih hhe....

Malaysia Juara Pestabola Merdeka 2013
TAHNIAH diucapkan kepada skuad Ong Kim Swee :DDDD
MALAYSIA sebagai JUARA Pestabola Merdeka 2013!!!!


Junior menjamin kemenangan apabila meledak
gol ke-2 buat Malaysia :)))))

Juara – Malaysia
Naib Juara – Myanmar
Ketiga – Singapura
Keempat – Thailand
Penjaring Terbanyak – Md Rozaimi Abdul Rahman (3 gol)
Pemain Terbaik Perlawanan Akhir – Wan Zack Haikal

Pemburu Cinta Hakiki (PCH)!! Pasir Salak Exclusive!

Teringat PCH kt ps dulu bile terdengar lagu Intifada by Rabbani
X sangke lak kite bole jadi fenomena gak an time tu hhe...
Berdiri tegak ngn muke2 toye jea hha....
Jujur kate, memang nervous giler kot kat atas pentas
kat dewan tu...
peluh-peluh sumer lepas abes persembahan

Aq rse sebab faktor asjad nih  ....
tu pasal famous XP....




Paling tak bole lupe satu kes ni la.....
Time Aqil tersalah nyanyi rangkap...


Naseb da ade Persefahaman yang kuat...
dapat back up... xde orang perasan pon kot!!!




Walaupun kita da berpecah ikut haluan masing2...
korang tetap kawan terbaek aq... :)
Harap2 dapat nasyid same2 lagi in the future...
 

Friday, 13 September 2013

UPSS2 Finish!!!

Akhirnyaaaaa!!!! Habes seminggu UPSS2 hha.... lega tahap dewa lol XD.....

Exams

UPSS 2 nih, yang susah BIO ngn AddMaths...
Macam Pisang jea soalan2 yang keluar adoi....



Upss2
Bole plak aq lupe cmne nk buat Ogive tu.... haihhh....

Ape2pon
Alhamdulillah da lepas Sume :D....
 Harap2 lulus la....




Saturday, 7 September 2013

SPM Trial STARTS!!!!!

Dah seminggu Trial SPM MARA bermula :D..
Kami Form4 mendoakan agar Form5 dapat melakukan yang terbaeekk!!


                                           video
                                                                       
Chaiyokkk!!!
WE ARE FOR NUMBER ONE!!

Tuesday, 3 September 2013

Best MRSM Activity WeEK EVeR!!

Minggu aktiviti Mrsm TGB membuka tirai dengan sambutan merdeka raya pada hari Jumaat :D

Pic with kawan sama skola rendah... hha Hidop CJ!
Next is Karnival Sukan TGB yang berlangsung pada hari Ahad.....
First time handle tournament sendiri.. LOL


Final bola Petronas vs Telekom

Petronas menang penalti... Nice Game!!

Ceper pon ade XD!!!


Malam lak diadakan debat antara kelas

Pertandingan debat antara kelas yang berakhir dengan 
Shahriman sebagai pendebat terbaik hihihi....


GREAT drumplay by Munir during E-Night XDDD
tak sangke batch 32 pon ade drummist hhe...



With my Classmates semase UNGA = United Nation General Assembly... LIVE SOMALIA!!! Hhhaaa!





Thursday, 22 August 2013

MU gempak weyh!!

Musim baru telah bermula :DD.... Sebagai peminat nombor satu MU, seronok sungguh diri aq bile dpt tngok game pertame MU musim nih.... Manchester United membuka tirai kali ini dengan membenam Swansea   4-1 hasil dua jaringan Robin Van Persie dan dua jaringan Danny Welbeck hohohoho!!



Van Persie meraikan jaringan keduanya bersama Welbeck.


Wayne Rooney juga mempamerkan permainan yang mantap dengan 2 'Asisst' membantu gol ke-2 Van Persie dan Welbeck....

Minggu bertemu Chelsea!! #GGMU